Roland Garros

Wanneer u in mei - juni 2013 gaat genieten van een stedentrip Parijs, dan is het een aanrader om het beroemde grand slam tennistoernooi Roland Garros te bezoeken. Altijd leuk om een evenement aan uw stedentrip te koppelen.

Bij een bezoek aan Parijs in de maand mei of  juni is het aan te bevelen om te kijken of het tennistoernooi Roland Garros samenvalt met uw stedentrip Parijs. Het is toch geweldig om naast het zien van diverse bezienswaardigheden een uitstapje te maken naar dit prestigieuze tennistoernooi. Een uitgelezen mogelijkheid om tennishelden zoals Nadal en Federer aan het werk te zien.

Geschiedenis Roland Garros
Voorheen heette het tennistoernooi de open Franse kampioenschappen. Deze kampioenschappen worden al sinds 1891 gehouden. Vanaf 1927 is het toernooi genoemd naar een Franse oorlogsheld: Roland Garros. Op het toernooi spelen zowel mannen als vrouwen uit heel de wereld. De toptennissers spelen enkels, dubbels en gemend dubbels. Het beste kunt u uw kaarten voor Roland Garros zo vroeg mogelijk bestellen, want ondanks dat er zo'n 37000 mensen dagelijks op het terrein kunnen, zijn de kaarten schaars.

Adresgegevens Roland Garros
Avenue Gordon Bennett 2
Telefoon: 33 147434800
Internet: Rolland Garros
Prijzen: variabele entreeprijzen (afhankelijk van dag en tot welke tribunes u toegang heeft)

Roland Garros 2013

Boek nu alvast uw stedentrip Parijs in mei - juni 2013! Het tennistoernooi Roland Garros vindt plaats van 26 mei t/m 9 juni 2013. Bij de vrouwen is Sjarapova de titelverdedigster, bij de mannen is dat de 7-voudig (!!) kampioen Rafael Nadal. Op 8 juni is de vrouwenfinale en op 9 juni de finale van de mannen. Djokovic is de grote kanshebber om te winnen in 2013.